top of page

Online therapie tijdens Corona

Door de corona maatregelen zijn we verplicht om over te stappen naar online therapie. Geen kleine stap omdat therapeuten maar ook cliënten fronsende wenkbrauwen trekken bij het idee om achter een computer je intiemste geheimen te delen. Maar eens de kogel door de kerk is en je over de eerste online sessie heen gestapt bent lijkt het ook zijn voordelen te hebben.

Met je huisdier op gesprek We zouden het niet eerder bedacht kunnen hebben, maar therapie samen met je huisdier op je schoot heeft helende en ontspannende effecten. Een huisdier voelt veel aan en komt dan ook de nodige knuffels geven wanneer het emotioneel moeilijk is of de spanning te snijden is. Zo zorgt je poesje of hondje voor een wenselijke hoeveelheid oxytocines zodat jij in je gevoel kan zakken en je volledig durft open te stellen. Sta jij open voor online therapie? Nodig dan zeker je huisdier ook uit.

In pyjama voor de camera Naast het feit dat je in no time in de therapie room aanwezig bent , kan je in pyjama, kamerjas of comfy kleren voor de camera gaan zitten. Klinkt dit als een vreemde gedachte? In therapie worden we uitgenodigd gedragsmatig en mentaal authentiek te zijn, ook in je kledingkeuze. Daar kijken we niet van op!

Op de sofa of in bed

Wie had het ooit kunnen denken, met je therapeut op de sofa of in bed? In tijden van Corona kan het. Sommige cliënten gaan opzoek naar het rustigste plekje in huis zodat ze ongestoord kunnen praten met de therapeut. Wanneer je kinderen rondlopen hebt in huis is dit voor sommige nu eenmaal in de slaapkamer.

De context van het probleem Als je contact opneemt met een therapeut kom je met zorgen of problemen die zich in een context voordoen. Doordat je videobelt vanuit je eigen leefomgeving is de kans groot dat de zorgen of het probleem zich ook voordoet in die context waar je op dat moment van de therapie vertoeft.

Typerende resources zijn zichtbaar om te gebruiken Waar we vaak niet aan denken zijn de spullen die ons steun en een houvast geven. Een gesprek in een woonkamer of slaapkamer laat ongetwijfeld enkele accessoires en eigenschappen zien die de persoon typeren, steun geven of versterken. Een foto van een oma, een poster van je favoriete spelletje, een voorliefde voor rozen,..

Heb jij het moeilijk in tijden van Corona? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Zelfzorg is meer dan ooit noodzakelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page