top of page

Penetratie overschat!


De alom vertegenwoordigde stelling waar onze maatschappij zich op focust: ´does size matter´? Vandaag doorprikken we de vergoddelijking van de penis! Sorry heren!


Dickpics een uiting van faalangst

Een van de meest voorkomende vragen die ik ontvang van mannen zijn bekommernissen over hun penis. Is hij groot genoeg, is het niet vreemd dat hij schuin gaat, hoe dik moet hij zijn, wordt hij wel stijf genoeg, gebruik ik het wel goed, is hij niet te klein als hij slap is, is hij flexibel genoeg, is hij niet te groot,… Onzekerheden die zich vaak uiten in het doorsturen van zogenaamde ‘dick pics’ (foto’s van hun penis) in de hoop om bevestigd te worden dat het edele lid wel voldoet. Maar ook de verwachtingen van vrouwen over de penis liggen hoog. Hij moet groot genoeg zijn, hij moet altijd paraat zijn voor penetratie, hij moet goed hard worden of hij ziet mij niet graag, enzovoort. Zo lopen de verwachtingen over de penis erg hoog op!


De prins op het witte paard


Dat de penis veel aandacht krijgt en ook niet onterecht zien we reeds van jongs af aan ontstaan. Jonge kinderen vliegen al erg snel met dat handje in het broekje en onverwacht blijkt dat dan nog eens erg leuk te zijn! Al snel wordt die penis vergeleken en onderzocht bij het spelen van doktertje. Daarna wordt deze vaak kunstig geklad op schoolbanken, muren, etc… Ga maar eens een rondje wandelen in een groot stad, gegarandeerd kom je een tekening van de mannelijke fallus tegen! Een penis kan dus zeker kunstig zijn!De penis overschat


Als we gaan kijken naar de succesfactoren voor een aangenaam seksueel contact zien we dat de penis veel minder belangrijk wordt en het belang van penetratie zwaar overschat wordt! De meeste vrouwen kunnen niet klaar komen via vaginale stimulatie. De 10% van de dames die kunnen squirten kunnen dit al zeker niet of zelden via de penis. Clitorale stimulatie in de eerste situatie en vaginale stimulatie met de vinger door het maken van een kom-hier beweging in de tweede situatie zijn hierbij onmisbaar. En als we gaan kijken wat seksuele contacten echt aangenaam maakt dan komen we uit bij intimiteit en creativiteit. Dan gaat het over het teder omgaan en aanvoelen van elkaar! En het creatief omgaan om deze intieme relatie waar te maken. Laat jullie inspiratie dus vloeien!


Voor je nog eens een tekening wenst te maken op de stoep of je die ‘dick pic’ gaat doorsturen, bedenk dan eerst een aantal alternatieve manieren hoe je die penis creatief kan aanwenden in een relatie.

Alvast een aanzetje om je creativiteit te laten stromen:

  • Erotische massage bv met nuru of een siliconen glijmiddel (veilig op de geslachtsdelen)

  • Massage van de geslachtsdelen, wat niet gelijk staat aan een handjob!

  • Speel een seksueel spel: bv ultiem verlangen

  • Verken elkaars lichaam met de mond

  • Speel een spel door de partner op te winden en weer te laten afkoelen: dit maakt je ongetwijfeld gek!

Dit artikel is geen aanzet om penetratie achterwegen te laten. Het is een inspiratie bron om de focus op de penis in een ander daglicht te bekijken. Blijf genieten van penetratie en van elkaar, maar onthoud dat het ook anders fijn kan zijn!


Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page