top of page

De wonderen van de clitoris

Ontdek de wonderen van de clitoris door het animatie filmpje te bekijken:Clitoraal orgasme

Heel wat vrouwen en mannen denken dat je het makkelijkste een orgasme kan bereiken door de vagina te stimuleren met de vingers, een object zoals een vibrator of penis. Niets is minder waar, 1/3de van de vrouwen kan maar klaarkomen door uitsluitend vaginale stimulatie. Dit is de minderheid van de vrouwen waardoor dit fabeltje wordt doorprikt. Maar niet getreurd de meerderheid, namelijk 90% van de vrouwen kan klaarkomen door de clitoris te stimuleren. De overige 10% van de dames heeft helaas nog geen orgasme bereikt.


Zelfliefde

De beste manier om je clitoris te ontdekken is door masturbatie. Door over clitoris te strelen ontdek je wat je fijn en minder fijn vindt, je leert welk ritme, druk, soort beweging en opbouw jij het liefste hebt.


1. Masturberen met een glijmiddel

De clitoris bevat geen vochtsecretie, de dichtsbijzijnde vochtsecretie is ter hoogte van de vagina die vijf centimeter verwijderd is van de clitoris. Om deze reden zal de clitoris niet altijd vochtig zijn wanneer je hem wilt strelen. Gebruik daarom een beetje speeksel of probeer eens een glijmiddel op water of silicone basis. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat een glijmiddel een positief effect heeft op de opwinding. Je kan het aankopen in de apotheek, erotiekwinkel of de drogist zoals het kruidvat dit in retail of online. Ontdek welk glijmiddel jij het fijnste vindt.

Let er wel op dat je een kwalitatief glijmiddel kiest, glycerine in een glijmiddel op waterbasis kan namelijk de ph waarden van de vagina verstoren waardoor er een vaginale infectie kan ontstaan.


2. Gebruik de voorhuid

De clitoris bevat 8000 zenuwuiteinden, dit is maar liefst het dubbel van de top van de penis, de eikel, het gevoeligste gedeelte van de man. Doordat de clitoris rijkelijk voorzien is van zenuwuiteinde kunnen sommige vrouwen directe stimulatie van de clitoris als pijnlijk ervaren daarom kan je de voorhuid gebruiken die zich boven de clitoris bevindt. Door deze over de clitoris te schuiven biedt het een buffer waardoor wrijving niet pijnlijk maar aangenamer kan aanvoelen.


3. De zone rond de clitoris

Ook de zone rondom de clitoris is gevoelig, vaak iets minder gevoelig dan de clitoris zelf waardoor stimulatie als aangenaam ervaren kan worden.Tijdens het vrijen

De meeste koppels vrijen door het hebben van penetratie van de penis in de vagina. Een seksuele activiteit waarbij de clitoris niet automatisch gestimuleerd wordt door de afstand van vagina tot clitoris. Doordat de meeste vrouwen enkel kunnen klaarkomen door extra clitorale stimulatie is het aangewezen wil de vrouw klaarkomen hiermee rekening te houden.


1. Standjes in handbereik

Kies een standje waarbij de clitoris makkelijk bereikbaar is om extra te stimuleren met de hand of een clitoris stimulator.

De Reverse cowgirl maakt het makkelijk voor het meisje om de clitoris zelf te strelen.

Het Amazonestandje maakt het makkelijk voor beide partners om de clitoris te stimuleren.
2. Handsfree stimuleren

Wil je niet je hand of stimulator tussen jullie wringen kan je ervoor kiezen om een vibrerende penisring te gebruiken. Plaats de ring aan de basis van de penis, het vibrerende gedeelte aan de ring zal tijdens het op en neer bewegen de clitoris hand free stimuleren. Leuk weetje: je kan de vibratie ook omdraaien richting de balzak van de man.


Ontdek je seksualiteit, bevrijdt de clitoris!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page