top of page

Van stoere mannenpraat tot golddigger


Uit het leven gegrepen van "lekker poepeke" tot golddiggger. We kruipen achter de woorden van stoere mannenpraat als ze het hebben over vrouwen.


Fragment uit de mannenmond gegrepen:

"Voor zo iemand draai je je hoofd toch niet om?"

"Das nu echt geen schoon, zo zie je maar wat ze kunnen maken van iemand. Op die foto is dat totaal iemand anders."

"Lelijk dat die zijn. Dat is goed voor nen zak over te trekken."

"Wat een schoon mokke. Die zou ik wel eens willen doen. Meerdere keren ook."

"Ze heeft me meermaals misbruikt voor mijn geld. Ik had het althans goed voor. Ze is een golddigger."


Seksistische praat


Voor sommige zwaar beledigend en anderen negeren het testosterongedrag, we hebben het over seksistische mannenpraat. Ook te verstaan onder geleuter over het andere geslacht dat reduceert tot uiterlijk vertoon. Vaak is het om stoer te doen maar dit heeft ook zijn keerzijde. Mannen kunnen zelf last hebben van hun eigen vooringenomenheid, want onder een seksistische opmerking kan een verlangen liggen naar die ideale partner.


Badgirl

Wie dacht dat het alleen vrouwen zijn die vallen op foute mannen hebben het goed mis, ook mannen kunnen foute vrouwen aan de haak slagen. Net zoals bij badboys worden badgirls aangetrokken door personen die een vooringenomenheid hebben hoe de ideale partner hoort te zijn. Bovenstaand fragment geeft hier een goede kijk op. De prooi van een Badgirl denkt aan een partner met een perfect gesneden figuur, die altijd opgemaakt is, is steeds sexy en gepolijst.


Wat is schoonheid voor jou?

We zouden kunnen denken dat dit hoofdzakelijk een individuele keuze is maar niets is minder waar. Ons schoonheidsideaal is hoofdzakelijk cultureel bepaald, overheen de jaren hielden mannen van stevige, niet zongebruinde Rubensiaanse dames. Vandaag raken de meeste mannen opgewonden van afgetrainde of magere zonnebank-gedroogde vrouwen. De invloed vanuit onze biologie is objectiever en stabieler: deze zorgt ervoor dat we aangetrokken worden tot een gezonde vruchtbare partner.


Beauty before brains

Gaat schoonheid over uiterlijk of innerlijk vertoon? Onderzoek wijst uit dat als we op zoek gaan naar een partner we voornamelijk interesse vertonen voor personen die op dezelfde "rangorde" van aantrekkelijkheid staan. Zo zullen twee mensen die beide maatschappelijk knap bevonden worden sneller tot elkaar aangetrokken worden dan twee personen die hard verschillen op de maatschappelijke aantrekkelijkheidsschaal. Dit geldt evenzeer voor een rijke oude man en een jonge knappe vrouw doordat rijkdom een man aantrekkelijker maakt. Hij is immers in staat om een gezin financieel goed te ondersteunen. Is je liefdesleven nu om zeep? Er is een grote uitzondering op deze regel: kent men elkaars innerlijke kwaliteiten als vriend of collega dan is de maatschappelijke aantrekkelijkheidsschaal van ondergeschikt belang en wordt het sprookje van ‘beauty en het beest’ werkelijkheid.


Succes met jouw zoektocht!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page