top of page

Hoe mannelijk of vrouwelijk ben jij? Flirten en seks!


Wat betekent mannelijkheid en vrouwelijkheid nog in onze maatschappij? De tijd van vrouwen aan de haard is al lang voorbij. Ok, vrouwen hebben nog steeds het grootste aandeel in het huishouden maar ook die verschillen worden met de tijd minder. Mannen zijn niet langer de enige of zelfs meest verdienende kostwinnaar in een gezin. Hoe gaat het met de man die moet samen leven met een vrouw die meer verdient als hem? Of de man die beslist om thuis te blijven voor de kinderen? Oerinstict Van oerinstinct uit zijn we geconditioneerd vrouwelijk of mannelijk. Een man kan meer vrouwelijke aspecten hebben, net zoals een vrouw mannelijker kan zijn, maar over de grote lijn is er een fundamenteel verschil aanwezig. Ook een stoere carrièrevrouw of een verfijnde metroman kent de kneepjes van zijn geslacht. De voordelen van dit typisch mannelijk of vrouwelijk gedrag stelt ons in staat om te overleven. Een stoere man beschermt zijn gezin of verovert een wulpse deerne. En een dame bereid het eten voor zodat haar kroost gezond en sterk wordt of lokt een toekomstige partner naar haar door haar schoonheid te laten floreren. Zonder onze vrouwelijkheid of mannelijkheid waren we al lang uitgestorven. In onze hedendaagse westerse maatschappij gaat het er anders aan toe. De typisch sekse gedragingen en taken lopen steeds vaker door elkaar waardoor de lijnen niet altijd duidelijk zijn. Het brengt ons soms zelfs in verwarring. In verwarring Als de mannelijke en vrouwelijke richtlijnen doorbroken worden kan er een gevoel ontstaan van onzekerheid en onwennigheid. Dit is heel normaal maar wees je er wel van bewust dat dit niet nodig is. We lichten een voorbeeld toe: Stel dat de vrouwelijke partner graag een voorbinddildo zou gebruiken, waarbij er penetratie zou zijn bij de mannelijke partner. Dit gaat sterk in tegen onze mannelijke en vrouwelijke traditionele gedragspatronen. De man wordt in een onderdanige positie gezet door de dominante vrouwelijke partner. Hierdoor wordt dit in onze maatschappij vaak niet aanvaard, waardoor er individuele onzekerheid kan ontstaan.
Flirten Als ik rondom me kijk zie ik dat mannelijkheid en vrouwelijkheid niet uitgestorven is. Deze floreert het uitbundigste in ons flirt gedrag. Wil je een partner aantrekken haal je bij voorkeur je trukkendoos boven en pronk je met je geslacht. De visuele man wordt het liefste benaderd door uiterlijk vertoon. De op geld, macht of aanzien gerichte dame zoekt naar potentieel voor de toekomst waardoor een man die voldoet aan deze standaarden meer in de smaak zal vallen. Als we flirten dan staan we in onze mannelijkheid of vrouwelijkheid. Zelfs wanneer we in een lange relatie vertoeven zijn het onze veroveringstechnieken die de spanning het meeste omhoog laten gaan. Net zoals bij een voorspel waarin onze vrouwelijkheid en mannelijke geaardheid vaak erg gesmaakt wordt. Denk hierbij aan sexy lingerie voor een vrouw of een statische man in een kostuum met een aangename parfum op.


Unisex door het leven Maar eens veroverd draaien de rollen vaak om. In een relatie of in onze seksualiteit lijken we vaker en vaker ons unisex te gedragen. De dominante persoon is niet bij regel de man. In seksualiteit is het een kunst om je niet te laten leiden door traditionele vrouwelijke of mannelijke seksuele gedragingen. Door je sekse gerelateerde vooroordelen naar de achtergrond te verplaatsen ontstaat er ruimte om je pure seksuele fantasieën te laten floreren. Het zijn vaak de traditionele seksuele gedragen die een belemmering vormen voor onze seksuele vrijheid. Een traditioneel voorbeeld is dat vrouwen zich eerder onderdanig horen te gedragen en mannen bij voorkeur de touwtjes in de handen moeten hebben. Er is echter niets mis mee om bijvoorbeeld als man je voyeuristische fantasie te willen uiten of als vrouw je dominante geaardheid te tonen als dit met wederzijds overleg goedgekeurd is.

Laat je vooroordelen verdwijnen, omarm een seksuele vrijheid waarin ontdekking en eigenheid naar voren kunnen komen waarbij de relatie en de individuen versterkt worden.

Om het artikel kort te houden is er gekozen om interseksualiteit en homoseksualiteit niet uitvoerig te bespreken.


Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page