top of page

Masturberen, de hand nemen of toch maar niet?


Waarom is het eng voor sommigen om de hand aan zichzelf te geven? Ik wil het met jullie hebben over masturbatie, soloseks of ook wel een handjob genoemd. We praten er niet snel over en geven het al zeker niet graag toe dat we het doen. Als singles onder elkaar zijn we vaak het moedigst, maar eens we in een relatie vertoeven durven we hierover niet vaak uit de biecht te klappen.


Soloseks taboe in een relatie

Er bestaan heel wat taboes rond soloseks, om er maar enkele te noemen: - soloseks is enkel voor singles - soloseks is enkel voor mannen - soloseks is als je geen partner kan vinden - soloseks is enkel wanneer je partner je niet voldoende kan geven

Een verleden vol taboes Een hele hoop van deze taboes is ontstaan in het verleden. Wist je bijvoorbeeld dat Kelloggs Cornflakes origineel vermarkt werd als een middel tegen masturbatie? Goede morgen! Natuurlijk vinden we ook heel wat terug in het christendom, waar mannen en vrouwen gecontroleerd werden dat de handjes boven de lakens bleven. Check-dubbele check! Of de overtuiging dat je van masturbatie doof wordt? Wablief?!


Soloseks, de voordelen op een rijtje Zonder soloseks zou seksualiteit een grote opgave zijn. Heu?! Zoals je moet leren piano spelen moet je ook leren je lichaam ontdekken en bespelen. Door je eigen voorkeuren te leren kennen kan je makkelijker je voorkeuren aangeven aan je partner, kan je makkelijker je volledig overgeven tijdens koppel seks en kan je makkelijker een orgasme bekomen. Bovendien stimuleert het je seksuele fantasieën en heeft het een positief effect op koppel seks. Soloseks zorgt dus voor een grotere seksuele tevredenheid in een relatie! Vergeet dus het taboe dat het een negatief effect heeft op je seksleven en omarm soloseks met een lach. Soloseks, daar hoef je je niet voor te schamen.


Masturbatietips


- Voor haar Masturbatie is ideaal om je lichaam te leren kennen. Het is het makkelijkste om eerst je grenzen af te tasten alvorens dit samen met iemand te doen. Start met een spiegeltje en bekijk je erogene geslachtsdelen. Experimenteer met het stimuleren van je clitoris en vagina. Hierbij kan je gebruikmaken van een glijmiddel. Experimenteer met fantasieën, beeld- of filmmateriaal. Porna kan een goede starter zijn om erotisch beeldmateriaal te introduceren in je seksleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de pornafilm van seksuoloog Kaat Bollen ´A girls´ Getaway´ of 'Je fais du porno et j'aime ça' van seksuoloog Goedele Liekens. Ben jij al meer gevorderd en wil je iets anders of meer? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een speeltje. Je hebt ze in verschillen kwaliteiten en prijzen, dus voor ieder wat wil(d)s. Lees hier meer over het vrouwelijk orgasme.


- Voor hem

Masturbatie is voor mannen een grotere evidentie dan voor vrouwen. Daarom ga ik het niet hebben over masturbatie voor mannen maar eerder over de hoe. Mannen leren om snel te masturberen. Dit doordat ze niet willen betrapt worden. Door snel te leren masturberen ligt de focus op het orgasme waardoor de man ontevreden kan zijn over de snelheid van zijn orgasme. Door de tijd te nemen voor masturbatie, de tijd te nemen om het orgasme te laten stijgen en weer dalen leer je als man de controle te nemen over de duurtijd van je orgasme. Bovendien kan je tijdens deze verlengde masturbatieduur je creativiteit laten spelen. Wie dacht dat speeltjes alleen voor vrouwen zijn heeft het goed mis! Ook mannen kunnen genieten van extra sensaties: gebruik eens een glijmiddel op siliconen basis of een masturbator. Check mijn video voor een demonstratie. Masturbatie is meer dan het orgasme, de opbouw is ook fun!Soloseks?! Ja, want seksualiteit start bij jezelf!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page