top of page

Sekstoy excuses ontkracht


Het gebruik van seksspeeltjes is niet voor iedereen even aanvaardbaar of gewenst. Er bestaan heel wat taboes op het gebruik van deze liefdesartikelen. Op de stand van erotiek ketel Christine Le Duc tijdens de huishoudbeurs in Amsterdam kwamen de volgende 10 excuses het meest naar voren:


De 10 meest voorkomende excuses van vrouwen tegen sekstoys


1. Ik heb een partner, ik heb dat niet nodig

2. Ik ben geen single

3. Dat hebben wij niet nodig

4. Daar kan ik allemaal niet tegen

5. Ik heb kleine kinderen, dat gaat niet lukken

6. Zo oud ben ik nog niet

7. Mijn partner doet dat goed

8. Ik ben daar te oud voor

9. Ben je zot, dat doe je toch niet

10. Mijn partner staat daar niet voor open
Of je nu van speeltjes houdt of niet, dit is een individuele- en koppelkeuze. Welke keuze je ook maakt, dit is niet goed of slecht. Maar verberg je niet achter veelvoorkomende taboes en maak bewust je keuze.


De 5 meest voorkomende taboes over seksspeeltjes ontkracht

1. Het gebruik van seksspeeltjes in een relatie

Sommige denken dat seks toys alleen voor singles zijn. Het gebruik van een love toy kan echter ook een plaatsje verwerven in een relatie. Het breidt je seksuele repertoire tijdens masturbatie, in het voorspel of tijdens het vrijen.


2. Het gebruik van seks toys als ouders

De angst dat je kinderen je seks toys vinden kan ervoor zorgen dat je ze volledig bant uit de slaapkamer. Hoe laadt je ze op zonder dat je kinderen dit zien of waar berg je ze op? Bedenk vooraf een strategische locatie voor je speeltjes. Net zoals bij andere seksuele activiteiten is een goede planning van belang.


3. Het gebruik van sekstoys gelimiteerd in leeftijd

Op seksualiteit staat geen leeftijd, net als het gebruik van sekstoys. Het kan zelf een praktisch hulpmiddel zijn om de leeftijdsgebonden uitdagingen aan te gaan. Leren experimenteren met je seksualiteit of veranderende seksualiteit in bijvoorbeeld de menopauze kan helpen om de lasten te verminderen.


4. Het gebruik van seks toys als maatschappelijk taboe

Seks heeft vaak een verborgen plaats in ons leven. Maar seksualiteit en relaties zijn bepalend voor ons geluk. Een ruimdenkende houding laat het toe om te experimenteren zonder schaamte voor meer genot.


5. Het gebruik van seks toys niet getolereerd door de partner

De belangrijkste beweegreden is de aanvaardbaarheid van je partner. Misschien is jou partner overtuigd van bovenstaande taboes. Probeer je partner dan te overtuigen met de juiste argumenten. Het is namelijk belangrijk dat jullie beide achter jullie seksuele keuzes staan. Zo vermijd je schaamte voor je partner. Onthoud, niets moet maar alles kan zolang het verantwoord gebeurd. Laat een taboe jullie seksuele leven en voorkeuren niet bepalen.


Waar kiezen jullie voor?

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page