top of page

De mysterieuze ‘Ben Wa Balls’ van ‘Fifty Shades Darker’

Heb je de film ‘Fifty Shades Darker’ gezien? Ben jij ook nieuwsgierig wat deze balletjes zijn en voornamelijk doen? Als seksuoloog werkzaam voor love toy bedrijf Pabo licht ik jullie dit graag toe.Wat zijn ‘Ben Wa Balls’ en hoe gebruik ik ze?

In de film buigt Anastasia Steele op commando voorover voor Mister Grey om met een speeltje vaginaal gepenetreerd te worden. Neen, de balletjes zijn niet bedoeld voor anaal gebruik, ook niet proberen! Deze toy heeft immers geen stop. Zonder anale rem kunnen de balletjes in je darmkanaal verdwijnen en dat wil je echt niet! Het is dus de bedoeling om beide balletjes vaginaal in te brengen. Geen zorgen, je kan ze niet verliezen. Het touwtje aan het uiteinde zorgt ervoor dat je de balletjes makkelijk weer verwijderen kan. Geen angst dus dat ze ongewenst blijven zitten.


Gebruik wel wat speeksel of glijmiddel om pijn of scheurtjes te vermijden. Het is helemaal niet erg om glijmiddel te gebruiken, integendeel. Dit maakt het inbrengen net iets aangenamer. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om, als je opgewonden genoeg bent, zonder bijkomende bevochtiging de balletjes in te (laten) brengen.


Welk effect hebben deze balletjes?

Ben Wa balls zijn stalen ronde gewichtjes. Je kan zelf kiezen hoe zwaar of hoe groot je ze wenst, je hebt ze in verschillende maten en gewichten. Van origine werden ze ontwikkeld om de bekkenbodemspieren te trainen. Bekijk het als gewichtjes waarmee je oefent om je spieren sterker te maken, zoals je ook doet in de fitness. Het zijn dus vaginale halters waarmee je de bekkenbodemspieren traint, door je spieren afwisselend aan te spannen en weer te ontspannen. Het idee dat je ‘Ben Wa Balls’ draagt kan erg opwindend zijn. Het is als het ware een mentale trigger voor je fantasie.


Moet je dan ook naar de fitness om de balletjes te gebruiken?

Je kan je vaginale spieren trainen waar je wil, maar denk erom dat je in de buurt blijft van een rustig plekje. Zo verwijder jij je balletjes ongestoord wanneer jij dit wenst. Je limiteert je training het beste in tijd, maximaal 30 minuutjes is voldoende voor een stevige training.


Welke balletjes kies ik?

Als starter kies je best voor lichte en grote balletjes. Deze zijn makkelijk in de vagina te houden. Zware en kleine balletjes bieden meer weerstand aan je bekkenbodemspieren dankzij de zwaartekracht, waardoor je dit meer gewaar wordt. De vagina is erg drukgevoelig en wordt bij de minste beweging gestimuleerd. Elke beweging die je maakt, wakkert de stimulatie aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page