top of page

Minder intimiteit door Smartphone


Kraak of maak je relatie door het gebruik van je smartphone.

Elke gezonde relatie krijgt te maken met conflicten. Conflicten die vandaag de dag des te vaker tot stand komen door ons overmatig of ongepast smartphone gebruik.


Kijken door de ogen van een smartphone


We bekijken het leven door de lens van een smartphone en vergeten de realiteit. Het gebruik van onze smartphone kan verslavend werken. Zo komt er dopamine vrij in de hersenen waardoor wij onmiddellijk een gevoel van bevrediging ervaren. Het gebruik van een smartphone is gezonder dan drugs of alcohol maar kan een groot effect hebben op je relatie! Een frequente oorzaak van conflict in de relatie wordt hierdoor veroorzaakt. Het leidt tot communicatie en commitment problemen in de relatie.


Technologie vrije zone

Ruil je smartphone in voor ´´quality time``. Dit kan je doen door regels op te stellen over jullie technologie gebruik. Creëer een technologie vrije zone! Verboden te sms'en, je emails te checken of je social media profiel te updaten. Maak deze technologie vrije zone concreet door het in je dag en week planning op te nemen. Bijvoorbeeld: Tijdens de maaltijden, een wandeling of een avondje weg. Neem tijd voor elkaar in het hier en het nu en geniet van elkaars volledige aanwezigheid.


Straffen is toegestaan

Achter elke verslaving lonkt herval. Het is makkelijk om terug in je oude gewoontes te hervallen door terug naar je smartphone te grijpen. Bedenk elk een kwalitatieve opdracht voor elkaar. Bijvoorbeeld: het geven van een massage, samen naar de wellness gaan, samen de eendje voederen, een blowjob,.. Overtreed jouw partner de regels dan weet hij alvast wat hem te doen staat! Deze kwalitatieve straf is stiekem een kwalitatieve beloning voor jullie relatie. Zo maak je van herval een prettig gebeuren en wordt je er direct aan herinnerd dat het leven zich afspeelt in het hier en nu.


Ga offline met deze tips, succes!
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

Recent Posts
Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

bottom of page